lauantai 3. syyskuuta 2011

Vapautta, energisyyttä ja rohkeutta - heimot, hobbismi, intohimot ja maailmanmenestysVaikka Feel love and.. viikko vetelee viimeisiään ja kohta on aika astua kahden hurmaavan naisen merkityksellisten hetkien pariin (näistä kerron sunnuntaina lisää) Niin otetaampa vielä pieni katsaus Willy Bognerin luomaan imperiumiin. 

Jaa että mistäkö moinen on sitten saanut alkunsa ja mistä ihmeestä oikein onkaan kyse?

Menestyksekäs hiihtäjä ja mäkihyppääjä Willy Bogner Senior perusti vuonna 1932 Müncheniin pienen tuotantolaitoksen, josta kehkeytyi pian menestyvä yritys hänen Maria-vaimonsa luovuuden ansiosta.

Willy siis on henkeen ja vereen Alppilajien miehiä.  Lisäksi hän on verkostoitunut ja löytänyt rinnalleen naisen, mikä osaltaan mahdollisti Imperiumin synnyn. Perheyrityksessä tapahtui sukupolvenvaihdos vuonna 1972, kun Willy Bogner Junior alkoi pyörittää sitä. Junior on alppihiihtäjänuransa lisäksi intohimoinen kuvaaja, lyhytelokuvien tekijä ja harrastuskin vei miestä mennessään.

Mutta mitä Bognereilla sitten on niin erityistä? Heillä oli taito yhdistää harrastus ja sen myötä syntynyt asiantuntijuus, intohimo kuvaamiseen, verkostojen kautta syntyneet yhteydet ja luoda niistä menestyvä yritys, josta huokuu intohimo ja rakkaus.
Willyn vaimo Maria kehitti Bognerin B:stä vielä tänäkin päivänä tutun B-tuotemerkin


Bognerin sporttiset vaatteet ovat tunnettuja alan harrastajien piireissä ympäri maailmaa. Jos katsotte oikein tarkkaa talviolympialaisia tai sitten ihan James Bondin hiihtokohtauksia niin Bognerille tuttu B- tuotemerkki vilahtelee paikassa kuin toisessa  kerta toisensa jälkeen.

Saksan olympiajoukkue on esiintynyt talviolympialaisissa BOGNERin asuissa aina siitä lähtien, kun Willy Bogner Senior vuonna 1936 vannoi olympiavalan kaikkien urheilijoiden puolesta. Vuonna 1948 Maria Bogner esitteli ensimmäisessä muotinäytöksessä kapeat hiihtarit, joiden lahkeensuissa oli lenkit. Amerikassa näitä housuja kutsuttiin nimellä The Bogners, ja niitä käyttivät Marilyn Monroen, Ingrid Bergmannin ja Jayne Mansfieldin kaltaiset tähdet.


Bognerin yrityksen ympärillä pyörivät videot, lyhytelokuvat huokuvat tunnetta, ne imaisevat mukaan hetkeen, saavat hetkellisesti pidättämään hengitystä, niiden tunnelma tiivistyy ja yht äkkiä ilmassa on  syvää kunnioitusta mestarillista taituruutta kohden. Bogner ei myöskään unohda huumoria, hulvatonta hauskuttelus, itsevarmuutta ja ylpeyttä.

Kampanjoidessaan mm. Berlinin kaduilla. Bognerin "näyteikkuna" on nurmella bussipysäkin vierellä. Kadulla kulkijat saavat tunne-elämysten tulvan, kun normaalisti totuttujen mallinukkejen sijaan paikalla onkin oikeita bogner-ihmisiä, elävää musiikkia, nostalginen bussi, jonka kylkeen on teipattuna Fire and ice teksti.  (sisäpiiriläiset hymyilevät, jotain erityisen specialia vain niille, jotka todella kuuluvat tuntevansa bogner heimoon)

Ja Bognerin palkkalistoille ja ns. Bognerpeople-heimoon kuuluu lukuisia niin alppilajeihin, kuin vaikkapa ratsastukseen vihkiytyneitä, koska kukapa muu tietäisi paremmin mitä vaatteelta vaaditaan, jotta notkeatakin notkeammat ja sulavat liikkeet mahdollistuisivat.
- jori -

Ei kommentteja: