keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Minna Havukainen - EXITUS"Jokainen sydämenlyönti rinnassani on yksi vähemmän."


Valokuvataiteilija Minna Havukaisella on kahen vuoden ajan ollut matkakumppani, jonka kapsäkissä kolisee viikate. Kavaljeeri, jota hän aikaisemmin kuvasi sanoilla "pelottava, vääjäämätön ja järjen tuolla puolen".
Turussa galleria Titanikissa järjestetään 9.10.2009-2.11.2009 Minna Havukaisen kuolemaa käsittelevä valokuva-, video- ja esineteos näytös, Exitus. Avajaiset ovat tänä perjantaina 9.10. klo. 18.00-20.00 ja Titanikissa järjestetään näyttelyn ajan viikottain puheenvuoroja kuolemasta eri näkökulmista. 
Galleria Titanic (Avoinna ti-pe klo 12-18, la-su 12-16, vapaa pääsy):
Itäinen Rantakatu 8
20700 Turku 
Pyhän ristin kappelissa järjestetään pyhäinpäivänä 31.10.2010  näyttelyn oheistapahtumana kuolemaa pohtiva yleisötilaisuus "MAASTA SINÄ OLET TULLUT - Kuolemasta sanoin, kuvin ja sävelin". Kappeliin voi piipahta päivänmittaan ja jäädä kuuntelemaan pappien, tutkijoiden ja taiteilijoiden näkökulmia kuolemaan. Oman näkökulmansa kuolemaan antaa mm. oikeuslääkäri, sairaalapappi tai lasten kuolemakäsityksistä väitöskirjansa tehnyt tutkija. 
Pyhän Ristin Kappeli, Turun Hautausmaa
Skarppakullantie 2
Turku


Pyhäinpäivänä järjestetään myös Titanikissa oheisohejlmaa, kuten surusidontaa, uurnantekoa, animaatiota, videoteoksia, Kuoleman kahvila sekä mahdollisuus muistaa edesmenneitä omaisia muistokynttilöin. 


EXITUS-NÄYTTELYYN ON MAHDOLLISTA VARATA RYHMILLE (RYHMÄKOKO 5-25) MAKSUTON OPASTUS, jossa valokuvataiteilija Minna Havukainen kertoo työskentelystään sekä teoksista. Aikoja sekä lisäinformaatiota Arte ry:n / Titanik Gallerian toiminnanjohtajalta Annu Kemppaiselta puh: 02-2338372 tai annu.kemppainen@gmail.com


Huhhuijaa, olen itse menossa näyttelyn ensi-iltaan perjantaina ja ajattelin pistää linkkiä tännekin! Tuli myös mieleeni sellainen idea, että jos koulusta pääsisi luokkien kanssa vierailemaan näyttelyyn, koska näyttelyyn on mahdollista varata maksuton opastus..?
No mutta, Annun henkilökohtaisesti tuntien toivotan hänen ja itseni puolesta kaikki tervetulleeksi Galleria Titanikkiin nauttimaan Minna Havukaisen näyttelystä. Kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa!


Vielä pari linkkiä:
- Minna Havukainen - EXITUS, poppoo.info
Taiteilijajärjestö Arte ry


- Rilla

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Rilla, kiitos tiedosta.
Samaan 31.10. tapahtumasarjaan kuuluu myös samassa kappelissa Turussa klo 22 upea konsertti (jossa minäkin auon suutani), Olli-Pekka Laakkosen moderni messu, Salon kamarikuoro ja Henrikin kuorot. Kuoroilla myös visuaaliset taiteilijan suunnittelemat asut! Nähdään siellä!
keikkahuilisti