perjantai 27. marraskuuta 2009

Huonekalupuuseppiä ja hienoja opinnäytetöitä

Jouluna valmistuvat puukolmoset saivat aikaiseksi 8 hienoa opinnäytetyötä.

Sirpa Kylä-Ketolan Ikuisuus -sänky on tehty jalavasta ja työ kestää lähemmänkin tarkastelun. Ilmeikästä puuta.Sauli Lehtisen Laukkaava puro -ruokapöytä on jalavaa ja siinä voi ihastella/inhota/pohtia elävän viivan merkitystä ruokapöydässä


Päivi Vaseniuksen Metsästä tupaan puusohvassa tekijä on itse kaatanut ja sahannut haapapuisen raaka-aineen Korppoon saaresta. Sohva palaa samaan saareen vanhaan kalastajamökkiin.Pasi Laineen ruokapöytä on valmistettu koivusta ja pähkinästä. Kuva ei anna oikeutta vahapinnan himmeälle hohteelle.


Oleksi Äyräväisen Liekki -ruokapöydän tuolien muoto on yksinkertaisen tyylikäs. Erikoisuutena leveä tangentiaalinen kuvio kaarevassa selkänojassa, jonka valmistaminen on vaatinut melkoista teknistä osaamista.


Mirka Aapion Helli -astiakaappi on terväleppää. Tuttu muotokieli on vinkeällä tavalla hellyttävä ja humoristinen ja kaappi sopii varmasti tilaajansa asuntoonJouko Luholan flat pack -designia edustava Urban Village Today -sohvapöytä on mielenkiintoinen prototyyppi. Jouko on suunnitellut tuotteen helposti pakattavaksi ja kasattavaksi ja pöydän graafinen tyyli sopii moderniin kotiin. Vanerilevyt on leikattu vesisuihkutekniikalla ja myös siksi olemme mielenkiinnolla seuranneet projektin etenemistä.
Elina Kiviahon Magnolia -vaatekaappi on valmistettu haavasta ja ovien mdf-peileissä on tapettipinnoite. Värikästä ja reipasta tekemisen meininkiä, kuten koko ryhmällä.1 kommentti:

Yssi kirjoitti...

Vautsi! Upeita. :)