maanantai 23. maaliskuuta 2009

Reijo Kela ja hiljaista kansaa Veturitallin pihalla


Pirjo Juusela-Sarasmo Veturitallista soitti ja pyysi apua ’Maanviljelijän unelma’ kesänäyttelyn pystyttämiseen. Näyttely käsittelee unelmaa maasta, yhteisöllisestä elämänmuodosta ja mullan tuoksusta (23.5.-23.8.2009).


"Näyttely on läpileikkaus suomalaisen agraariyhteiskunnan sielusta. Se on uusia ja vanhoja kuvia suomalaisesta maisemasta, maaseudusta ja maanviljelystä; elävästä elämästä, joka oli vielä jokin aika sitten meitä kaikkia lähellä mutta joka on katoamassa nopeutuvalla tahdilla. Näyttelyn kuraattorina toimii tohtori Tuula Karjalainen ja sen järjestäjinä ovat Maaseudun sivistysliitto ja Salon taidemuseo.

Veturitallissa on esillä installaatioita, valokuvia, videoita, veistoksia ja maalauksia. Reijo Kela tulee tekemään taidemuseon pihalle nurmialueelle hieman samanlaisen teoksen kuin mitä Suomussalmella on kesäisin (hiljainen kansa, yllä kuvassa). Kela tuo tarvittavat puukepit ja päähän laitettavat heinämättäät (hiukset). Pukuja tullaan kansalle keräämään Salossakin nyt kevään aikana. Kela tarvitsisi avustajia ’seipäiden’ saamiseksi maahan ja mm. vaatteiden pukemiseen. Kela on puhunut alustavasti 200 hahmon pystyttämiseksi. Hän sanoi, että olisi hyvä jos löytyisi 10 avustajaa kolmeksi tunniksi. Varmasti ei olisi pahaksi jos olisi auttajia enemmänkin ja ehkä varuiksi yli 3 tunnin ajaksi….jos hän on liian optimistinen?!? Kela esitti pystytyspäiväksi keskiviikkoa 20.5. Näyttelyn avajaisia vietetään perjantai-iltana 22.5.

Taidemuseon henkilökunta pystyttää näyttelyä saleissa eikä meillä riitä väkeä toteuttamaan Kelan ulkoteosta. Siksi lähetyn teitä avunpyynnöllä. Toivon, että näkisitte projektin mielenkiintoisena oppimistapahtumana ja mahdollisuutena toteuttaa jotain erilaista tunnetun taiteilijan kanssa yhteistyössä. Kansa, joka olisi Salossa esillä koko kesän 23.8. asti, olisi nimeltään ’Kesäparlamentti’. Toisimme esille yhteistyön tiedotteissamme (ehkä jo saisimme lehden tekemään juttua pystytystapahtumasta) ja luonnollisesti toivottaisimme oppilaat avajaisiin tervetulleiksi.

Ystävällisin terveisin

Pirjo JS"

Eiköhän meiltä joku porukka tuonne ehtisi, vai mitä1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta keväthommalta...kaupunkilaisen puutarhatöiltä. Vähän urakointia ja tutustumista uusiin ihmisiin. Eiköhän me saada joukko kasaan :)