maanantai 5. tammikuuta 2009

Housut ja paidat pois -tempaus 7.1.klo 13

Housut ja paidat pois -tempaus pidetään Hyvonilla Salon seudun ammattiopiston kulttuurialan tiloissa (kuvis) keskiviikkona 7.1. klo 13.

Uuden Salon kaupungin entiset kunnan- ja kaupunginjohtajat luovuttavat hyvin palvelleet virkahousunsa ja -paitansa tarinatekstiilin materiaaliksi. Tarinatekstiilin tarkoituksena on konkreettisesti koota yhteen uusi Salo. Housujen ja paitojen lisäksi teokseen otetaan värejä sen mukaan mitä kunnan- ja kaupunginjohtajat esittävät. Kukin johtaja on saanut tehtäväkseen miettiä asian, jonka haluaisi omasta kunnastaan / kaupungistaan säilyvän tai muistettavan myös uudessa Salossa. He myös miettivät mikä väri asiaa parhaiten kuvaisi. Näiden tarinoiden ja värien pohjalta Salon seudun ammattiopiston väki suunnittelee työn, joka valmistetaan yhteistyössä Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry:n Salon käsityökeskuksen kanssa.

Tekstiilin valmistaminen alkaa käytännössä jo 7.1., kun kunnan- ja kaupunginjohtajat aloittavat vaatteiden leikkuun kudonnan neuvojien asiantuntevassa opastuksessa.

Housut ja paidat pois –tempaus on myös alkulämmittelyä Turku 2011 –hankkeen jatkoneuvotteluissa mukana olevalle Tarinamatto-hankkeelle. Toteutuessaan hanke levittäytyy koko Varsinais-Suomen alueelle ja mahdollistaa laajapohjaisen osallistumisen erilaisiin mattoaiheisiin tilaisuuksiin.

Opiskelijat ja henkilökunta olette tervetulleita yleisöksi.

-päivi-

Ei kommentteja: