tiistai 17. tammikuuta 2012

Hola amigos!!
Comenius projektin viides tapaaminen on Espanjassa. Mukana menossa Hassinen, Jola, visualistit Toni ja Milla seka uudet ystavamme tsekista, espanjasta, ranskasta ja turkista. Tapaamisen teemana on sukupolvien valiset erot ja valokuvaus.
Asumme espanjalaisten hostiemme luona pienessa kylassa nimelta Fiñana (joskin opettajat ovat hotelleissa Guadixissa). Uskokaa pois Espanjassa on kylma! mukaan pakattu yksi villapaita, veijot ja villasukat tulivat todella tarpeeseen. Taalla on vuodessa noin 5 paivaa kun on lunta ja todella kylma, arvatkaapa onko ne paivat juuri nyt. Mika ilo tulla espanjaan ja nahda lunta!



Fiñanassa on talla viikolla paljon juhlia. Heti ensimmaisena paivana (su) menimme San Sebastianin kirkolle jossa oli joka vuotuiset festivaalit. Taman kylan jokainen ihminen oli  varmasti saapunut paikalle ja meille esiteltiin kaikki mahdolliset kummit ja kaimat. Nyt osaan jo siis sujuvasti poskipusutella :) Kovasti mainostettu ilotulitus oli varsin mielenkiintoinen, taivaalle kun suhahti raketteja jotka vain pamahtivat kovaa rajahtaessaan ilman sen kummempia varisateita tai mitaan. Oli myos pieni kulkue jossa kylalaiset soittivat jotain perinteista musiikkia.


Maanantaina kiersimme Fiñanan kylaa. Kavimme mm museossa ja historiallisissa paikoissa. Matkaoppaana toimi itse Pormestari.


 Tanaan ajetiin muutama tunti pohjoiseen pain tutustumaan isompiin kyliin. Rakennukset ovat todella kauniita taalla: 




Kylmyydesta huolimatta on kaunista ja ihmiset ovat kerta kaikkiaan mukavia!

-M

Ei kommentteja: